Borászat

Bor mindenkinek….. Bor mindenkor …

Borkatedrális Pincészet - Villány
Borászatunk alapját az a szándék vezérli, hogy boraink közül mindenki megtalálja a számára leginkább tetsző és az alkalomhoz leginkább illő bort.

Ezért is található a borboltjainkban közel 50 –féle saját termelésű bor. Ezek jelentős része magasabb értéket képviselő palackos bor, melyeket tematikailag Borsorozatokba rendeztünk. Így kapott helyet kínálatunkban a Villányi Védett Eredetű Borok valamint a Tradicionális Pécsi Fajták mellett a Mediterrán desszertborok családja is. De a 2 l-es PET palackos borok ugyanúgy megtalálhatóak kínálatunkban.

Fontos tudni, hogy nemcsak vörösborfajtákkal foglalkozunk, hanem szép számmal fehérborokkal is. Ezek közül pedig nagyon sok illatos fajta, mint például az Ottonel Muskotály és Tramini elsősorban desszertborként ismert és közkedvelt a hazai fogyasztók körében. Ennek jegyében palackoztuk le legújabb félédes fehérborunkat is: a 2014-as évjáratú Mária Muskotályt.


Továbbá igazi különlegességnek szántuk a 0,5 l-es kiszerelésben is kapható Tramini alapú édes Mazsolaborunkat is, mely akár ajándéknak is kitűnő választás. Míg a pécsi borok közül a Cirfandli desszertborunkat javaslom kipróbálásra

Legújabb borainkat pedig már a 2014-es esztendő Márton napi újboraiból palackoztunk. Itt a helyi fajták sorában elsősorban a Kékoportó szőlőből készült legújabb ADÉL Rozé borunkat, míg a világfajták közül a tradicionálisan hordós érlelésű Chardonnay Barrique fehérborunkat és a Merlot vörösborunkat emelném ki.

Boraink akár helyben, a pincénkben is megkóstolhatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a villánykövesdi pincesoron - közvetlenül a főút mellett - található Borkatedrális Pincében.

A borkóstoló a pincészet díjnyertes borainak széles választékából áll. 10-40 fő fogadására vagyunk képesek előzetes bejelentkezés alapján. További információ az info@borkatedralis.hu e-mail címen valamint a +36 30 357 54 71 -es telefonszámon kapható. Mindenkit szeretettel várunk.

Eredményeink

2014

Borkatedrális Pincészet - Borverseny
2009-es évjáratú Chardonnay borunk aranyérmes lett a Jakab – hegyaljai Borversenyen Kővágószőlősön és ezüstérmet kapott a Takarékszövetkezetek Országos Borversenyén

2013-as ADÉL Rozé borunk ezüstérmes lett a Pécsi Bortermelők borversenyén

2011-es évjáratú Portugieser borunk ezüstérmet nyert a Húshagyó Keddi Borversenyen Nagyharsányban.

2015

Borkatedrális Pincészet - Borverseny
2014 évjáratú Tramini alapú MAZSOLA desszertborunk elnyerte a legjobb fehérbornak járó serleget a Húshagyó Keddi Borversenyen Nagyharsányban és aranyéremben részesült Jakab – hegyaljai Borversenyen

2014-as ADÉL Rozé borunk aranyérmes lett a Pécsi Bortermelők borversenyén

2013-es évjáratú Chardonnay Barrique fehérborunk ezüstérmet nyert a Jakab – hegyaljai Borversenyen
Borkatedrális Borboltok
Borkatedrális Pincészet - Pécs, Siklósi úti TESCO Üzletsor
Pécs, Siklósi úti TESCO Üzletsor
P-V: 10.00-18.00
Borkatedrális Pincészet - Villány, Baross G. u. 44.
Villány, Baross G. u. 44.
H-Szo: 10.00-18.00 V: 9.00-12.00
Borkatedrális Pincészet - Pécs, Nagyvárad út
Pécs, Nagyvárad u. 11.
K-P: 9:00-17:00 Sz: 8:00-12:00
Borkatedrális Pincészet - Pécs, Uránvárosi Piac
Pécs, Uránvárosi Piac
K-P: 7:30-15:30 Sz: 7:30-12:00
Borkatedrális Pincészet - Kaposvár, Németh I. fasor
Kaposvár, Németh I. fasor 43.
H-P: 9:00-16:00
Borkatedrális Pincészet - Mohács, Dózsa György utca
Mohács, Dózsa Gy. 31.
K-P: 9:00-17:00 Sz: 8:00-12:00
A Borkatedrális Pincészet csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon nekünk az info@borkatedralis.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket. Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Borkatedrális Pincészet Csapata