Kékfrankos 2017
Közép-európai vörösborfajta, amely sötét színével valamint jelentős sav- és tannintartalmával tűnik ki.
Jó minőség esetén a hordóban való érlelés (ászkolás) pedig csak hasznára válik a Kékfrankos szőlőből készült bornak. Sőt, ez az a fajta, aminek jó évjárat esetén kifejezetten javára válik a barrikolás.
A Kékfrankos bor jól illeszkedik a hagyományos magyar gasztronómiába. Elsősorban vöröshúsból készült ételek: vaddisznó- és marhahúsok valamint őzpecsenyék mellé ajánlható. De elmaradhatatlan ital a sváb jellegű galuskás párolt húsok és lencsék mellé is!
A Borkatedrális Pincészet csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható,
környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki.
Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy írjon nekünk az info@borkatedralis.hu e-mail címre és szívesen megküldjük a nyers szövegeinket.
Tegyen a fenntartható mindennapokért!
Köszönjük!
Üdvözlettel, a Borkatedrális Pincészet Csapata